Glukozamin in njegova vloga v našem telesu

Koleno Glukozamin je aminosladkor in je naravna substanca, ki jo najdemo tako v naših telesnih tkivih kot tudi v naravi. Pri nas se nahaja v vezivnem tkivu in hrustancu, v naravi pa ga najdemo v skeletu lupinarjev in žuželk. Igra vlogo za nastanek in obnovo hrustanca in drugih tkiv v organizmu, saj je sestavni del celičnih sten, beljakovin na celični površini in strukturnih molekul, ki držijo celico skupaj. Pomembno vlogo ima tudi za lepe nohte, kožo in lase, saj izboljšuje njihovo strukturo in trdnost.

Zakaj jemljemo Glukozamin?

Glukozamin pomaga ohranjati hrustanec in zdrave sklepe. Z leti nivo glukozamina v telesu upada, kar lahko privede do poslabšane funkcije sklepov. Z vnašanjem glukozamina v telo, lahko omilimo ali zmanjšamo intenzivnost tega procesa. Nekatere študije dokazujejo, da glukozamin zmanjša bolečine pri osteoartritisu in bolečinah, ki jih ta povzroča. Poleg tega, da ima vlogo zaščite organizma, tudi preprečuje prekomertno obrabo in spodbuja proizvodnjo hrustanca ter poveča gibljivost sklepov. Zaradi tega se priporoča jemanje tudi športnikom.
Glukozamin se uporablja tudi pri zdravljenju revmatoidnega artritisa, športnih poškodb, alergij, kroničnih bolečin v spodnjem delu hrbta, vnetnih črevesnih bolezni, astme in mnogo drugih, toda takšna uporaba zaenkrat ni dobro podprta s študijami. Vnos Glukozamina ni mogoč preko naravnih virov vsakdanje prehrane!

Zakaj jemljemo MSM?

MSM lajša vnetja in bolečine, saj je organsko-žveplova spojina, ki je potrebna za oblikovanje vezivnih tkiv. MSM deluje tudi kot analgetik, saj zmanjšuje moč živčnih impulzov, ki skrbijo za prenos bolečinskih signalov.
Koleno

Kaj je Hondroitin in kako deluje?

Glukozamin se pogosto jemlje skupaj v kombinaciji s Hondroitinom, ki je glikozaminoglikan in ena glavnih sestavin sinovialne sklepne ovojnice, ki za razliko od Glukozamina sklepu zagotavlja veliko odpornost proti stiskanju in obrabi. Prav tako pomaga hrustancu zadrževati vodo in tako poveča njegovo prožnost ter gibljivost.
Glukozamin s Hondroitinom je ena najboljših kombinacij pri težavah z osteoartritisom in pa tudi revmatoidnim artritisom. Delujeta tako, da preprečujeta razgradnjo hrustanca, hkrati pa skrbita tudi za njegovo obnovo in gradnjo.
Koleno

Kaj je MSM in kako deluje?

MSM (metilsulfonilmetan) je kemijska spojina, ki jo najdemo pri zelenih rastlinah, živalih in ljudeh, lahko pa se jo proizvede tudi umetno. Uporablja se za blaženje kroničnih bolečin, osteoartritisa, vnetja sklepov, revmatoidnega artritisa, otečenih sklepov itd. Ker se v telesih živih bitjih pojavlja v majhnih količinah, prav tako pa je njegov vnos v telo s hrano skorajda zanemarljiv, se priporoča jemanje v obliki prehranskih dodatkov. Ker bazira na osnovi žvepla, se njegov vnos priporoča še posebno ljudem s pomanjkanjem le-tega, saj lahko to pripelje do zgoraj omenjenih težav.

Zdravilni učinki in priporočila

Zdravnik Za zdravilni učinek so študije dognale, da je potreben dnevni odmerek Glukozamina 1200 mg. Omenjeni odmerek je spodnja meja, pri kateri, po mnenju pristojnih institucij, določenemu pripravku lahko pripisujemo zdravilne učinke, oz. se ga tretira kot zdravilo. Zaradi dokazane varnosti uporabe Glukozamina ga lahko uživate brez časovne omejitve.

Študije so dokazale, da 1200 mg Glukozamina na dan...

...Uporaba Glukozamina in HondroitinaViri
Sakai S, Su gawara T, Kishi T, Yanagimoto K, Hirata T. Effect of glucosamine and related compounds on the degranulation of mast cells and ear swelling induced by dinitrofluorobenzene in mice. Life Sciences, 2010; 86: 337–343
Bruyere O., Reginster J.Y. Glucosamine and chondroitin sulfate as therapeutic agents for knee and hip osteoarthritis. Drugs Aging, 2007; 24(7): 573-580.
Nakamura H. Application of glucosamine on human disease—Osteoarthritis. Carbohydrate Polymers , 2010; 5107: 5-9.

Splošne informacije o glukozaminu

Glukozamin je ključnega pomena pri gradnji hrustanca, vezivnega tkiva, ki ga najdemo v mnogih delih telesa. To čvrsto, gumijasto tkivo služi kot nekakšna obloga na koncu dolgih kosti, kjer se srečajo s sklepi. Ko se staramo, postane hrustanec veliko manj prožen in se zlahka obrabi. Glukozamin oziroma žveplo, njegova glavna sestavina, obnavlja in skrbi za tvorbo novega hrustanca, kar pomeni, da ob dovajanju glukozamina v telo, z žveplom v njem pravzaprav hranimo hrustanec in tako izboljšujemo gibljivost sklepov ter preprečujemo prekomerno obrabo in razgradnjo hrustanca.
srečen par

Navodila za uporabo

Raziskave so pokazale, da je za učinkovitost potrebno jemati 1200 mg Glukozamina dnevno. Takšne so tudi uradna priporočila strokovnjakov in raziskovalcev glukozaminskih pripravkov.

Osteoarhritis Research Society International (OARSI) priporoča Glukuzamin kot drugo najbolj učinkovito terapijo za srednje hude primere osteoartritisa oz. osteoartroze. Njihove raziskave so tudi pokazale, da je sinergijski učinek Glukozamina in Hondroitina večji kot, če jih uživamo posamično.

Jemanje lahko neprekinjeno traja tudi več mesecev!

Glukozamin kot zdravilo in prehransko dopolnilo

POTREBUJETE POMOČ?
 • Pokličite na 080 18 01
  (pon - pet med 9.00 in 16.00.
 • Pošljite elektronsko sporočilo
  na info@mojglukozamin.si.
Glukozamin se v EU prodaja kot zdravilo in tudi kot prehransko dopolnilo. Razlike med njima je v tem, da imajo zdravila predpisano dnevno količino okoli 1200 mg glukozamina, med tem ko imajo prehranska dopolnila predpisano dnevno količino do 600 mg glukozamina oz. 300 mg hondroitina na dan. Razlog za to so raziskave, ki pravijo, da ima glukozamin zdravilni učinek šele pri količinah 1200 mg na dan. Naši izdelki so registrirani kot PREHRANSKO DOPOLNILO.

Zakaj je MOJ Glukozamin boljši od drugih podobnih prehranskih dopolnil na trgu?

 • Najnižja cena glede na vsebnost glukozamina v 1 tableti ali kapsuli.
 • Od najcenejšega konkurenta na trgu je Moj glukozamin od 10% do 50% cenejši!*
 • Zagotovljena kakovost, saj izdelke dobavljamo od priznanega britanskega dobavitelja prehranskih dopolnil.
 • Količinski popusti in brezplačna poštnina ob naročilu nad 50 €.
 • Hitra dostava - nič več čakanja v vrstah. Naročite danes in naročilo prejmete že jutri!**
 • Za pomoč in svetovanje pri izbiri smo vam na voljo na brezplačni številki in preko elektronske pošte.
* Odvisno od pakiranja, ki ga izberete.
** V primeru, da je naročilo oddano dan pred delavnikom do 13h.
Dobro blago se samo hvali!
Pri nas ne vlagamo v oglaševanje, ampak v naše zveste kupce!
Zaradi kakovosti proizvoda, nizke cene in dobrega odnosa imamo veliko
zvestih in zadovoljnih uporabnikov!

Pogoji poslovanja

1. Naročilo

Po oddaji naročila v roku 24 ur prejmete potrdilo o vašem naročilu v vaš elektronski poštni predal ali z SMS sporočilom. Morebitne preklice naročil lahko v roku ene (1) ure od oddaje naročila na naši spletni strani sporočite na naš elektronski naslov info@mojglukozamin.si ali pa nas pokličete na 041 685 757. V primeru, da kupec v dogovorjenem roku ne prekliče svojega naročila pomeni, da je pogodba o nakupu izdelkov med kupcem in prodajalcem (Spletna Fuzija d.o.o.) nepreklicno sklenjena. Ko je enkrat pogodba o nakupu sklenjena, je le ta shranjena na sedežu podjetja, kjer je dostopna vsak delovni dan med 8. in 16. uro. Ponudnik v obljubljenem roku izdelek/ke zapakira in odpošlje. V primeru, da je naročilo na delovni dan izvedeno do 13 ure, pošiljko odpošljemo še isti dan. V primeru, da je naročilo oddano po 13 uri, pošiljko odpošljemo naslednji delovni dan. Pošiljka ponavadi prispe že en (1) dan po odpošiljanju. Uradni rok dostave, za katerega je zavezana Pošta Slovenije, je 3 dni.
 

2. Dostava

V primeru, da je naročilo na delovni dan izvedeno do 13 ure, pošiljko odpošljemo še isti dan. V primeru, da je naročilo oddano po 13 uri, pošiljko odpošljemo naslednji delovni dan. Pošiljka ponavadi prispe že en (1) dan po odpošiljanju. Uradni rok dostave, za katerega je zavezana Pošta Slovenije, je 3 dni.

Osebni prevzem je mogoč vsak delavnik od 9-16 ure ali po dogovoru. Predhodno pokličite 041 685 757 in se dogovorite za točno uro prevzema.
 

3. Plačevanje

Plačilne opcije so naslednje:
* Po povzetju; Pošiljko pošljemo priporočeno z odkupno vrednostjo.
* Po predracunu; Ko kupec opravi naročilo, se mu izpišejo podatki, na kateri račun je potrebno denar nakazati. Takoj ko je plačilo vidno, izdelke pošljemo priporočeno na željeni naslov.
 

4. Popusti

Količinski popusti so navedeni pri naročilnem obrazcu. Poštnina je brezplačna pri naročilu v višini 50€ ali več.
 

5. Pravica od odstopa nakupa in vračilo blaga

Kupec ima pravico, da vrne neuporabljeno blago brez kakršnekoli odškodnine. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 14 dneh od prejetja blaga, in sicer na kontaktni e-naslov info@mojglukozamin.si, blago pa vrniti v nadaljnjih 30 dneh. Vendar je kupec dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa.
 

6. Cene

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.
 

7. Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Upravljalec trgovine
Spletna Fuzija d.o.o.
Jurčkova cesta 234
1000 Ljubljana

Telefon: 041 685 757
Email: info@mojglukozamin.si

Matična številka: 3941523000
Davčna številka: SI14200724
Št. poslovnega računa: SI56 1010 0004 9631 694 (Banka Koper)
Priglasitev 31.3.2011 na okrožnem sodišču Ljubljana, št. vpisa 2011/12865