7 razlogov, zakaj potrebujete kombinacijo glukozamina, hondroitina in MSM-ja (ali pa ju še boste)

Ljudje lahko vplivamo na marsikaj, pa vendar še vedno ne znamo preprečiti staranja. Ta neizogiben življenjski proces nas postopoma privede v obdobje, ko vse težje delamo stvari, ki nas veselijo, saj naše telo ni več tako zmogljivo, kot je bilo.

Vseeno pa obstajajo načini, s katerimi lahko staranje upočasnimo oziroma ga naredimo prijetnejšega. Eden od slednjih je jemanje glukozamina in hondroitina z MSM-jem , saj s tem naredimo veliko uslugo našim sklepom. Ta prispevek vas bo s sedmimi razlogi prepričal, da začnete resno razmišljati o jemanju glukozamina, hondroitina in MSM-ja in vam obenem predstavil najboljšega ponudnika omenjenih snovi na slovenskem trgu – MOJ Glukozamin.

1. Izboljšuje funkcije sklepov in zmanjšuje bolečine v sklepih

Glukozamin je naravna substanca, ki jo najdemo v našem vezivnem tkivu in hrustancu. Z leti ga je v telesu vse manj, kar lahko povzroči bolečine in omeji gibljivost naših sklepov. Hondroitin je ena glavnih sestavin sinovialne sklepne ovojnice in sklepu zagotavlja odpornost proti stiskanju in obrabi. MSM je žveplova spojina. Žveplo je nujno potrebno za oblikovanje vezivnih tkiv v telesu, vendar ga imamo običajno premalo. Dodaten vnos tako npr. pomaga pri protivnetnem delovanju, saj pomaga okrepiti vezivno tkivo in tako zmanjšati bolečine v sklepih. Če jih jemljemo v kombinaciji, so tako odličen vir lajšanja bolečin pri osteoartritisu, osteoartrozi in drugih vnetnih stanjih, kar so dokazale tudi študije združenja Osteoarhritis Research Society International (OARSI).


2. Preprečuje obrabo hrustanca in spodbuja njegov nastanek

Glukozamin je del celičnih sten, beljakovin na celični površini in strukturnih molekul, ki držijo celico skupaj, zato omogoča nastanek in obnovo hrustanca ter drugih tkiv v telesu. Hondroitin pomaga hrustancu zadrževati vodo in tako povečuje njegovo prožnost in gibljivost, MSM pa okrepi vezivna tkiva v telesu.

3. Jemanje je koristno tudi za športnike

Staranje ni edini razlog za obrabo sklepov in hrustanca. Pogosto je razlog prekomerna obremenitev sklepov in hrbtenice v vsakdanjem življenju, kar je značilno za mnoge športnike. Iz tega razloga je jemanje glukozamina, hondroitina in MSM-ja priporočljivo tudi zanje.

4. Ni na voljo preko naravnih virov

V vsakdanji prehrani ni na razpolago hranil, ki bi zagotovila vnos glukozamina in hondroitina ter MSM-ja v telo na naraven način. Njihovo pomanjkanje oziroma izgubo tako nadomestimo s prehranskimi dopolnili.

5. Možnost uporabe kot prehransko dopolnilo

Priporočeni dnevni vnos glukozamina je 1200 mg. Pri tej dozi je uporabljen kot zdravilo, če pa iz kakršnega koli razloga ne želite ali ne morete zaužiti tolikšne količine, ga lahko uporabite tudi kot prehransko dopolnilo. V tem primeru znaša predpisana dnevna količina 600 mg glukozamina oziroma 300 mg hondroitina, medtem ko je vnos MSM-ja neomejen.

6. Zdravljenje revmatoidnega artritisa, alergij, hrbtnih bolečin in drugih težav

Glukozamin se uporablja tudi pri zdravljenju revmatoidnega artritisa, alergij, kroničnih bolečin v spodnjem delu hrbta, vnetnih črevesnih bolezni, astme in mnogih drugih, a so za tovrstno uporabo potrebne še nadaljnje študije.

7. Lepši nohti, koža in lasje

Z jemanjem glukozamina, hondroitina in MSM-ja boste lahko imeli lepše nohte, kožo in lase, saj ta izboljšuje njihovo strukturo in trdnost. Razlogov, da glukozamin in hondroitin z MSM-jem vključite v svoj vsakdan, je torej več kot dovolj. Pomembno pa je tudi, da si ju priskrbite pri zaupanja vrednem ponudniku, saj jemanje lahko traja tudi do več mesecev.

Blagovna znamka MOJ Glukozamin vam nudi najboljšo ponudbo omenjenih izdelkov v Sloveniji, saj nudi najnižjo ceno glede na vsebnost glukozamina v eni tableti ali kapsuli (od najcenejšega konkurenta je cenejši od 10% do kar 50%). Še bolj pomembno pa je, da MOJ Glukozamin zagotavlja kakovost svojih izdelkov, saj jih dobavlja od priznanega britanskega dobavitelja prehranskih dopolnil. Pohvali se lahko tudi s hitro dostavo (tudi v roku enega dneva) in možnostjo brezplačnega svetovanja pri izbiri.

Zaradi kakovosti izdelka, nizke cene in predvsem dobrega odnosa se MOJ Glukozamin lahko pohvali z veliko zvestimi in zadovoljnimi uporabniki.

Vsekakor ni gotovo, da vsakdo potrebuje ali bo nekoč potreboval glukozamin s hondroitinom in MSM-jem. Verjetnost za to pa je sorazmerno velika, saj ima osteoartrozo okrog 40 % ljudi, starih od 45 do 75 let, in več kot 80 % oseb, starejših od 75 let, saj jo poleg staranja povzročajo tudi drugi dejavniki. Namen prispevka je izobraziti bralce o prednostih jemanja omenjenih izdelkov in jim ponuditi najboljšo možno izbiro zanje – MOJ Glukozamin.

1. Izberi prehransko dopolnilo
Vsebnost: Vsaka tableta vsebuje 595 mg glukozamina (v obliki kompleksa glukozaminijevega sulfata s kalijevim kloridom).

Sestavine: Glukozaminijev sulfat s kalijevim kloridom, vezivno sredstvo polivinilpirolidon, mazivo koloidni silicijev dioksid, sredstvo proti sprijemanju magnezijev stearat, obloga hipromeloza, barvilo titanijev dioksid, glicerol, olivno olje.

Uporaba: Zaužijte 1 tableto na dan z 2dl vode.
Shranjevati nedosegljivo otrokom, v dobro zaprti embalaži na suhem prostoru pri sobni temperaturi.

Opozorila: Večino glukozamina izolirajo iz morskih sadežev, zato lahko povzroči alergijsko reakcijo pri ljudeh z ugotovljeno alergijo na lupinarje in morske sadeže. Diabetiki naj se pred uporabo posvetujejo s svojim zdravnikom.

Glukozamin 250

 • 250 tablet
 • 595mg glukozamina
 • uporaba: 1 tableta na dan
Cena: 57,90 €
Količina
Vsebnost: Vsaka tableta vsebuje 400 mg glukozamina (lupinarji) v obliki kompleksa glukozaminijevega sulfata s kalijevim kloridom, 100 mg hondroitina v obliki hondroitinsulfata (16%), 50 mg MSM-ja (metil sulfonil metana) ter 60 mg vitamina C.

Sestavine: sredstvo za zgoščevanje (mikrokristalinska celuloza), sredstvo proti sprijemanju (silikon dioksid, magnezijev stearat), predpremaz (hipromeloza polivinil alkohol), premaz (titanijev dioksid, hipromeloza, polivnil alkohol, polietilen glikol 4000, polidekstroza, talk).

Uporaba: Zaužijte 1 tableto na dan z 2dl vode.
Shranjevati nedosegljivo otrokom, v dobro zaprti embalaži na suhem prostoru pri sobni temperaturi.

Opozorila: Večino glukozamina izolirajo iz morskih sadežev, zato lahko povzroči alergijsko reakcijo pri ljudeh z ugotovljeno alergijo na lupinarje in morske sadeže. Diabetiki, doječe matere in nosečnice naj se pred uporabo posvetujejo s svojim zdravnikom.

Glukozamin,hondroitin, MSM

 • 2x 60 tablet
 • 400 mg glukozamina
 • uporaba: 1 tableta na dan
Cena: 19,90 €
Količina
Vsebnost: Vsaka tableta vsebuje 595 mg glukozamina (v obliki kompleksa glukozaminijevega sulfata s kalijevim kloridom).

Sestavine: Glukozaminijev sulfat s kalijevim kloridom, vezivno sredstvo polivinilpirolidon, mazivo koloidni silicijev dioksid, sredstvo proti sprijemanju magnezijev stearat, obloga hipromeloza, barvilo titanijev dioksid, glicerol, olivno olje.

Uporaba: Zaužijte 1 tableto na dan z 2dl vode.
Shranjevati nedosegljivo otrokom, v dobro zaprti embalaži na suhem prostoru pri sobni temperaturi.

Opozorila: Večino glukozamina izolirajo iz morskih sadežev, zato lahko povzroči alergijsko reakcijo pri ljudeh z ugotovljeno alergijo na lupinarje in morske sadeže. Diabetiki, nosečnice in doječe matere naj se pred uporabo posvetujejo s svojim zdravnikom.

Glukozamin 90

 • 90 tablet
 • 595mg glukozamina
 • uporaba: 1 tableta na dan
Cena: 17,90 €
Količina
Vsebnost: 100 ml gela z glukozaminom

Sestavine: voda, alkohol, glicerin, raztopina natrijevega hidroksida, akril/vinil isodekanoat, peg-40 hidrogenirano ricinusovo olje, D-glukozamin sulfat, imidurea, natrijev metilparaben/propilparaben/etilparaben, pekoča paprika, mentol

Uporaba: Nanesite tanko plast gela na boleče mesto in vtirajte v kožo, dokler se gel ne vpije. Nanos lahko ponovite do petkrat dnevno. Po uporabi roke temeljito sperite, razen, če gre za področje, ki ga želite zdraviti. Shranjevati nedosegljivo otrokom, v dobro zaprti embalaži na suhem prostoru pri sobni temperaturi.

Glukozamin gel

 • 150ml
 • gel z grelnim učinkom
 • uporaba: do 6 krat dnevno
Cena: 8,90 €
Količina
2. Pregled naročila
Količina Cena Popust Skupaj z DDV
  Osnova za DDV
  Znesek DDV
  Skupaj z DDV
  Poštnina:
  Za plačilo
3. Vnesite svoje podatke in izberite način plačila
Vnesite svoje podatke
Ime*
Priimek*
E-pošta*
Mobilni telefon*
Naslov*
Poštna številka* Pošta*
Opombe
Izberite način dostave
 • Pošta Slovenije (2,50 €)
 • Osebni prevzem (0,00 €)
Izberite način plačila
 • Plačilo po povzetju